Mindful skovbad forår 2022

Styrk dit helbred med stillevandring, mindfulness & meditation i naturen

Bedre helbred og mindre stress

Skovbadning handler ikke om at bade i skovens vandløb eller søer. Det er oprindeligt en natur-terapi form, som har sine rødder i Japan og hedder ”Shinrin-yoku”. Det handler basalt set om at opnå et bedre helbred – både fysisk og mentalt. Skovbadning bruges særligt til at afhjælpe stress, da det sænker kortisol niveauet. Japanske forskere har påvist, at skovbadning har en positiv effekt på vores blodtryk, hjerteslag og immunsystemet. Så alle kan få gavn af skovbadning.

Fantastisk oplevelse.

Fandt virkelig roen i mig selv. Skønt at give sig selv opmærksomhed sammen med en gruppe.

Anita får én til at falde til ro og ikke tænke på andet end det jeg havde meldt mig til.

Pia Christensen

Mindful Efterårsskovbad, 10. okt 2021

Når du skovbader, åbner du dine sanser, så du “bader dig” i dine sanseindtryk fra skoven. Det en metode til at komme mere i balance med dig selv ved at opholde dig i naturen uden at have et mål, andet end at være i nu´et og indtage skoven gennem øjne, ører, dufte og følelser.

Dette gør vi gennem en stillevandring, hvor jeg guider en rolig gåtur i skoven i langsomt tempo, hvor vi af og til stopper op og laver mindfulness og meditation i naturen.

Mindfulness instruktør som guide

Mindful walking guides af mindfulness instruktør Anita Petersen. Gåturen varer ca. 2-2,5 timer og udføres i grupper på min. 4 og max. 10 personer – og gennemføres i alt slags vejr.

I løbet af et par timer vil du opleve at få mere ro i kroppen. Du slipper dine tanker og åbner din opmærksomhed, så du i løbet af gåturen oplever flere detaljer i skoven, end du normalt ville gøre på en gåtur i hurtigere tempo, hvor du går og taler med nogen. Så det er en nydelsesoplevelse, vi har sammen, hvor du også lærer mindfulness teknikker.

Du vil fyldes med energi og glade tanker ved bare, at opholde dig under og imellem træerne, som danner æteriske olier (terpener), der har en sundhedsfremmende virkning.

Praktiske oplysninger

Selve gåturen er ca. 3-4 km i moderat kuperet terræn og varer et par timer. Medbring et liggeunderlag eller yogamåtte til udendørs brug samt et tæppe eller sovepose til at tage over dig, når vi gør ophold i skoven. Vi laver bla. en liggende meditation.

Tag varmt og praktisk tøj og fodtøj på efter vejret. Hellere lidt for meget tøj, så du kan justere med at tage af og på undervejs. Medbring også en flaske vand. Mødested oplyses i e-mail ved tilmelding og betaling.

Vi slutter af med en times evaluering og hyggesnak på Restaurant Skovlyst i Hareskoven eller café Hjaltes ved Buresø med lækker mad og drikke (er inkluderet i prisen på 555 kr).

Ring til mig

Du er velkommen til at kontakte mig på telefon +45 22 23 78 89

I en 15 minutters afklarende samtale kan jeg afgøre, om naturbaseret coaching eller kursus i naturlig livsledelse er noget for dig/jer.

Skriv

Har du spørgsmål om naturbaseret coachingforløb, ledersparring eller kursus i naturlig livsledelse?

Skriv til anita@mindshift.dk

Du hører fra mig inden 48 timer.